Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r75757dari/adriancrivii.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Despre independență și transparența pieței imobiliare - Adrian Crivii
parallax background

Despre independență și transparența pieței imobiliare

14 februarie 2011
Când putem vorbi de relansarea economică
18 mai 2010
Terenul agricol românesc
22 aprilie 2011

Compania de consultanță în evaluare Darian a lansat de curând, pentru al treilea an consecutiv, o analiză detaliată a pieței imobiliare la nivel național, mai precis pentru 27 de orașe importante, dintre care 15 poli de dezvoltare, estimând chiar și un indice imobiliar.

Aș dori să fac câteva remarci la comentariile care au apărut ulterior acestui eveniment. Darian este o companie independentă și un brand cu peste 20 de ani de activitate și experiență în economia romanească, fiind specializat exclusiv în evaluarea tuturor tipurilor de proprietăți, având și reprezentativitate la nivel național. Acest fapt ne conferă avantajul de a nu avea niciun interes în estimarea unui anumit nivel al valorii proprietăților imobiliare, dimpotrivă: sinteza prezentată este practic esența bazei noastre de date cu tranzacții, ce stă la originea raportelor de evaluare realizate în număr de 15-20.000 pe parcursul unui an, fiind opinia noastră și nu o sugestie investițională.

Interesul nostru ca și consultanți interesați de etica și progresul din industria imobiliară este de a contribui la creșterea transparenței acesteia, un pas important pentru maturizarea și creșterea atractivității pentru investitori puternici pe termen lung, ceea ce ar constitui un avantaj pentru toti participanții. În efortul și investiția făcute în acest produs nu se regăsește niciun avantaj material, aceasta nefiind comercializată. Analiza este în mod sigur un instrument util și este oferită gratuit de compania noastră partenerilor noștri, investitori pe piața românească, auditori, departamente de risc ale băncilor și nu în ultimul rând, prin intermediul mass-mediei, publicului larg ce are nevoie de surse de informații independente pentru a lua decizii corecte în investițiile cum ar fi achiziția unei proprietăți.

Pentru a rezuma foarte clar poziția Darian de la conferința de presă despre evoluția pieței imobiliare, aș face următoarea afirmație: “Deși este întotdeauna dificil de făcut previziuni, apreciem că sunt mari șanse ca pe parcursul anului 2011 piața să continue să scadă cu un trend mai puțin accentuat, urmând a se stabiliza la nivelul cel mai de jos, spre sfârșitul anului. Dacă nu vor fi surprize neplăcute, externe sau interne, și relansarea economiei se va resimți în semestrul 2, este posibil să avem o creștere pe piața imobiliară, începând cu 2012. Nu trebuie însă să ne așteptăm în viitorul apropiat la creșteri spectaculoase ale pieței, asemănătoare cu cele din perioada premergătoare crizei. Aceste aprecieri trebuie nuanțate și în funcție de tipul proprietății și poziția geografică.”

Comments are closed.