Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/r75757dari/adriancrivii.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Dincolo de limitele proprii cu montaniarzii momentului - Filmul Vertical - Adrian Crivii

Dincolo de limitele proprii cu montaniarzii momentului – Filmul Vertical

Următoarea criză – context, oportunități ratate, lecții neînvățate
26 octombrie 2018
Efecte și defecte ale OUG 114
14 mai 2019
Arata tot

Am cunoscut recent câțiva oameni deosebiți, despre care se știe și se vorbește puțin. Sunt oamenii muntelui: alpiniști, salvatori montani, ghizi, într-un cuvânt montaniarzi.

Au o conformație atletică, dar impresionante la ei sunt brațele și în special palmele puternice, bătătorite de efort, zdrelite de piatră, gheață și frig. Pe fața lor dură, deși ridată și frământată de vânt și ploi, eram uimit sa văd o privire veselă, caldă, optimistă.

Alpiniștii, cățărătorii, sunt sportivi desăvârșiți, se antrenează în condiții vitrege, în singurătate, pentru a face reprezentații nu în fața unor tribune sau stadioane arhipline, ci în fața măreției naturii, a muntelui, sau în cel mai bun caz al partenerului de escaladă. Mă gândeam de ce fac acești oameni acest sport deosebit de dificil și excesiv de riscant, puțini dintre noi am putea răspunde la această întrebare. Acești sportivi care își ating la fiecare ascensiune limitele proprii, își testează, împing cu fiecare ascesiune, limitele ființei umane spre noi ținte. Se autodepășesc, își înving frica și trec peste neputințele fizice și psihice poate mai mult decât în oricare alt sport sau profesie.

Acești oameni au palmele rănite, sunt plini de vânătăi, au o voință și putere de sacrificiu ieșită din comun. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la acești tineri, este faptul că sunt inteligenți, dar în special niște visători incurabili, o caracteristică pe care azi nu o prea întâlnim la mulți dintre semenii noștri.

Parteneriatul companiei Darian cu alpinistul clujean Vlad Capusan s-a concretizat, in ianuarie 2018, cu prima ascensiune romaneasca pe celebrul varf Cerro Torre din Patagonia, unul dintre cele mai dificile de pe planeta, unde doar cei mai buni dintre cei buni pot indrazni sa incerce. Vlad, impreuna cu prietenul sau Zsolt Torok, au adus din aceasta ascensiune materiale video spectaculoase - pe care am decis sa le valorificam intr-un film cu valente artistice, un film in care vedem in mod autentic ce inseamna depasirea permanenta a propriilor limite.

Astfel, s-a nascut filmul VERTICAL, film care a facut sali pline la premierele din Romania, precum si la evenimente de profil din Slovacia si Italia. In calitate de producator al filmului, am decis ca de sarbatori sa ofer acest film tuturor celor interesati, astfel incat romanii si nu numai sa se bucure de aceasta productie in compania familiei sau a prietenilor iubitori de munte sau pasionati de explorare.

Comments are closed.